Santa Montefiore – De dochter van de imker ***

De dochter van de imker

1937. Grace Hamblin droomt van een huwelijk met de knappe Rufus. Maar zij weet dat deze liefde onbereikbaar is, omdat hij van adel is. Grace trouwt uiteindelijk met haar jeugdvriend Freddie. Kort daarna breekt de oorlog uit en vertrekken alle jonge mannen om mee te vechten. Grace is als de dood dat haar geliefde om zal komen en stort zich volledig op haar hobby. Haar vader was imker en heeft dit vak aan haar geleerd. Als Freddie na jaren weer terugkeert is hij niet meer dezelfde man. Verminkt door een oorlogswond en door zijn ervaringen aan het front is hij een verbitterde en chagrijnige man geworden. Hij draagt een last met zich mee waar Grace zich niet bewust van is. Het huwelijk van Grace en Freddie vertoont in de jaren die volgen grote barsten, beiden zijn ongelukkig.

1973. Trixie Valentine is ontzettend verliefd op de Engelse Jasper Duncliffe. Jasper en zijn rockband brengen de zomer door op het eiland – in Amerika – waar Trixie woont. Hier oefenen zij en zijn van plan Amerika te veroveren met hun muziek. Totdat de broer van Jasper overlijdt. Het blijkt dat Jasper van adel is en nu de taken op het landgoed in Engeland moet overnemen. Jasper vertrekt en laat daarmee een groot gat achter in het hart van Trixie. Trixie is vastbesloten om haar eigen dromen te gaan najagen. Vele jaren later ontdekt zij waarom haar moeder zich altijd zo heeft gefocust op haar bijen en welk geheim zij zich met haar meedraagt.

‘De dochter van de imker’ is een verhaal zoals we van de auteur gewend zijn. Haar verhalen spelen zich af op twee continenten. En ze laat verhalen en personages uit het verleden samenkomen met die in het heden. Santa Montefiore weet altijd een mooie sfeer te creëren door het beschrijven van de omgeving waarin de personages zich bevinden, zo ook weer in dit verhaal. Romantiek viert hoogtij. Het thema in dit verhaal is patronen doorbreken.

Het is jammer dat het boek veel saaie momenten heeft en weinig piekt, waardoor het niet altijd even makkelijk is om door te lezen. Het is wel een mooi verhaal en de personages hebben voldoende diepgang, maar het boeit niet altijd, doordat het soms teveel doorkabbelt. De auteur heeft wat dat betreft de lat hoog gelegd voor zichzelf, omdat ze al heel wat pareltjes geschreven heeft.
In het laatste deel van het boek – deel drie – worden we al lezer wel weer beloond. Dan wordt alles duidelijk, ontrafelen de geheimen zich en wordt je regelrecht het verhaal in gezogen.

‘De dochter van de imker’ is weer een degelijk liefdesverhaal. Het is zeker niet Montefiore’s beste boek, maar haar fans zullen uiteindelijk niet teleurgesteld zijn.

Auteur: Santa Montefiore
Titel: De dochter van de imker
Genre: Roman
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022569658
Aantal pagina’s: 340

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s