Sophie Hannah – Een duister koor **

Een duister koor

Louise Beeston woont met haar man Stuart in Cambridge. Hun zoontje Joseph – van 7 jaar – is alleen nog maar in de vakanties thuis sinds hij is aangenomen op een van de meest prestigieuze koorscholen. Louise kan hier maar niet aan wennen, maar Stuart probeert haar ervan te overtuigen dat het goed is voor Joseph en dat het hem later veel kansen zal bieden. Wat het verdriet en gemis verder aanwakkert is de strijd die zij heeft met hun buurman Justin Clay. In het weekend heeft Justin vaak vrienden over de vloer, waarbij er harde muziek gedraaid wordt. Louise kan hierdoor niet slapen en heeft al meer dan eens gevraagd of hij hier rekening mee wil houden. Zonder resultaat. Als ze dan ook ’s nachts koormuziek van kinderen begint te horen weet ze zeker dat ze uit dit huis weg wil.

Het ultieme vakantiehuis in een mooie omgeving moet weer stabiliteit en rust gaan geven in hun leven. Maar al snel hoort Louise het kinderkoor weer, terwijl niemand anders dit hoort. En ze begint de kinderen ook te zien. Het lijkt erop dat Louise langzamerhand haar verstand kwijtraakt, maar is dit wel zo?

Sophie Hannah is bekend als schrijfster van romans, poëzie en later ook van psychologische thrillers. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen en haar werk is in vele talen vertaald.

De tekst op de achterflap van ‘Een duister koor’ klinkt veelbelovend. Als er dan ook nog een vergelijking met Stephen King wordt gemaakt zullen veel lezers dit boek willen kopen.
Wat een tegenvaller als er dan totaal geen spanning te beleven is in het verhaal. Een gedegen thriller/horror-verhaal weet ze niet neer te zetten met dit boek.

Het verhaal is heel minimalistisch qua opzet. Het speelt zich af rondom twee huizen en heeft weinig personages. Het verhaal kabbelt voorspelbaar voort, kent geen gave plotwendingen en roept zelfs wat ergernissen op. Louise lijkt een dagbesteding te hebben aan zeuren en is doordrenkt met achterdocht naar iedereen. Stuart komt weinig aan bod, maar wekt de indruk een saai en weinig assertief persoon te zijn. Joseph komt amper voorbij in het verhaal. Er is zeer weinig verdieping van de personages en het verhaal.

Pas helemaal aan het einde wordt voor de lezer duidelijk wat er aan de hand is en dit wordt in sneltreinvaart in de laatste hoofdstukken gepropt, wat afgeraffeld overkomt. Erg jammer, want het verhaal heeft potentie om spannend te zijn.
En Sophie Hannah heeft bewezen goede verhalen te kunnen schrijven. Maar helaas is dit met ‘Een duister koor’ niet gelukt.

Auteur: Sophie Hannah
Titel: Een duister koor
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789032514464
Aantal pagina’s: 190

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s