Corine Hartman – Zielloos ****

Zielloos

Zuid-Limburg wordt geteisterd door een seriemoordenaar die voor gruwelijke taferelen zorgt. Rechercheur Jessica Haider heeft een heftig jaar achter de rug, nadat haar zoon is vermoord en ook haar vader recent is overleden. Zij staat op het punt haar werk weer te hervatten als zij begint te vermoeden dat de moordenaar háár uitdaagt. Maar haar baas is bang dat ze te vroeg aan het werk gaat en geeft haar een oude en afgeronde zaak, om die nog eens onder de loep te nemen.

En dan heeft Saligia – het geheime elitekorps waar Jessica sinds kort deel van uitmaakt – een nieuwe opdracht voor haar. Een opdracht met verregaande gevolgen en een grote impact op haar gevoel. Maar in haar eigen tijd is Jessy vastbesloten om jacht te maken op de moordenaar die duidelijk meer van haar weet dan haar lief is. Als Jessy’s vaste collega ontvoerd wordt door de moordenaar zet zij alles op alles om hem naar haar toe te lokken.

‘Zielloos’ is het derde deel met Jessica Haider in de hoofdrol. De delen zijn afzonderlijk goed te lezen. De auteur begint dit boek met een korte samenvatting van de eerste twee delen.
Jessy is een keiharde tante en deinst niet terug voor het gebruiken van geweld. Ze heeft een whisky- en cokeverslaving en zoekt continue de grenzen op van wat wel en niet kan. Getekend door gebeurtenissen uit haar jeugd en recente verleden probeert ze er het beste van te maken en moet zij haar tijd verdelen tussen alle opdrachten. Maar boven alles trekt zij haar eigen plan en bepaalt ze haar eigen weg. In dit boek leidt de jacht naar de moordenaar haar naar een klooster in de Eifel. Een plek waar meerdere facetten uit haar leven samen zullen komen.

Corine Hartman heeft weer een ontzettend spannend verhaal geschreven met dit derde deel in de Haider-reeks. In ‘Bloedlijn’ konden we al lezen dat Jessy heeft afgerekend met Rolf Brezinger – de moordenaar van haar zoon. In ‘Glashard’ lazen we dat zij cadeautjes en berichtjes ondertekend met ‘BS’ kreeg. Jessy is nu tot het besef gekomen dat deze initialen voor Brezinger’s Son staan. Wie is hij en wat wil hij van haar? In ‘Zielloos’ wordt dat op ingenieuze wijze duidelijk. Voor de lezer wordt het motief van de moordenaar al snel duidelijk. Dit is heel knap bedacht door de auteur. Alle verhaallijnen komen op een spannende manier tot een ontknoping. Net als zijn voorgangers is dit verhaal ook weer vlot te lezen, met korte en snelle hoofdstukken, veel plotwendingen en volop actie en gruwelijkheden. De boeken die Hartman schrijft zijn harde thrillers, waar je van moet houden (lees niet voor watjes). Het gesnuif, gezuip en geseks van Jessy is wel wat over de top, maar dat drukt de leespret verder niet.

In ‘Zielloos’ krijgen we alvast een voorproefje op wat deel vier zal brengen.
Corine Hartman wil in ieder deel met Jessy een hoofdzonde verwerken. Met dat vooruitzicht hebben we als lezer hopelijk nog vier delen in het vooruitzicht. De honger naar meer is gewekt!

Eindoordeel ****

Auteur: Corine Hartman
Titel: Zielloos
Genre: Thriller
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045204840
Aantal pagina’s: 318

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s