Taylor Stevens – De informationist ****

De informationist

Vanessa ‘Michael’ Munroe wordt door zakenman Richard Burbank ingehuurd om de verdwijning van zijn (stief)dochter te onderzoeken. Emily Burbank is vier jaar geleden in Afrika van de aardbodem verdwenen, terwijl zij daar aan het rondreizen was. Munroe wordt ingehuurd door mensen die haar expertise kunnen betalen en buiten de wetten om willen gaan. Als er iemand is die op plekken weet te komen en informatie weet te vinden is Munroe het. Vergezeld door Miles Bradford – een beveiliger van de Burbanks – trekt zij de diepte van de jungles van Afrika in om achter de ware toedracht van de verdwijning van Emily te komen. Voor Munroe betekent dit ook een confrontatie met haar eigen jeugd, een jeugd die haar getekend heeft tot wie ze nu is.

‘De informationist’ is het eerste deel van een reeks met Munroe in de hoofdrol. Munroe is een stoere vrouw, die iedere identiteit kan aannemen en niets of niemand schuwt. Taylor Stevens heeft met Munroe een ontzettend interessant personage bedacht. Met de capaciteiten van Munroe valt er nog genoeg met haar te beleven.

Een handjevol mensen weet waar Munroe tot toe in staat is. Zij heeft een aantal vertrouwelingen om zich heen geschaard. Maar in het leven wat zij leeft blijkt dat vertrouwen een kostbaar goed is.
Niets is wat het lijkt en Munroe moet haar oren en ogen goed openhouden.
Munroe ‘kicks ass’, is bikkelhard en spreekt 22 talen, maar dat zij niet alleen een keiharde tante is, maar ook haar gevoelige kanten heeft komt ook aan bod in dit boek.

Het boek leest heerlijk vlot door. Het verhaal zit vol met actie. We lezen zowel over het verleden als het heden. De plot is goed en spannend opgebouwd en er zijn een aantal interessante plotwendingen. Het onderzoek wat Munroe doet naar de verdwijning in ‘De informationist’ wordt in dit boek netjes afgerond, maar er zijn omtrent een aantal personages nog wat losse eindjes waar Taylor Stevens in volgende delen weer mee verder kan.

Dit boek is een echte actie-thriller. Vaker zijn het de mannen die als held schitteren in dit soort verhalen, maar gelukkig is er weer een vrouwelijke held geboren. Een zeer raadselachtige heldin.
Dit smaakt naar meer.

Auteur: Taylor Stevens
Titel: De informationist
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022567005
Aantal pagina’s: 335

2 gedachten over “Taylor Stevens – De informationist ****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s