Wulf Dorn – Fobie *****

Fobie

Het is midden in de nacht als Sarah Bridgewater haar man thuis hoort komen van zijn werk. Tot haar schrik ziet ze niet haar man in de keuken staan, maar een voor haar onbekende man die verminkt is door littekens.
Daarmee begint voor Sarah de nachtmerrie. Deze man draagt Stephen’s kleding, is met zijn auto aangekomen en heeft zijn koffer mee. En hij beweert zelf ook Stephen te zijn. Uit angst voor haar zoontje Harvey, die boven ligt te slapen, speelt ze het spel mee. Maar zodra Sarah de kans krijgt weet ze te ontsnappen. Als ze later met de politie terugkeert is de man verdwenen. Sarah is bang dat haar man wat overkomen is, maar de politie gelooft dit niet.

Sarah schakelt haar oude jeugdvriend Mark Behrendt – die psychiater is – in om haar te helpen bij de zoektocht naar haar man Stephen. Hij moet proberen de man met de littekens te doorgronden.
Mark is zelf een hoopje ellende door een traumatische gebeurtenis en weet niet of hij de aangewezen persoon is om Sarah te helpen. Maar samen gaan ze op speurtocht naar de indringer en naar Stephen.

Wulf Dorn heeft al een aantal spannende boeken geschreven en heeft zich daarmee goed op de thrillerkaart gezet. Mark Behrendt is een oude bekende uit zijn boek ‘Trigger’. De auteur is van plan om het personage van Mark nog verder uit te werken, maar hij wilde eerst het verhaal ‘Fobie’ op papier zetten.

‘Fobie’ is zoals een spannende thriller hoort te zijn. Het boek bestaat uit verschillende verhaallijnen die uiteindelijk samenkomen tot een intens en spannend geheel. Het verhaal is een echte pageturner. De hoofdstukken zijn kort, de schrijfstijl is vlot en de auteur is een ster in hoofdstukken afsluiten met een cliffhanger. In grote mate wordt er spanning gecreëerd en ontstaan er vraagtekens, waardoor je toch weer een stukje verder wil lezen in het boek. Met elke hoofdstuk wordt je als lezer ook weer bevredigd met een puzzelstukje van het grote plaatje. Het verhaal pakt van de eerste tot de laatste bladzijde en bevat genoeg verrassende plotwendingen.

Niet alle verhaallijnen zijn afgerond. Het is duidelijk dat Wulf Dorn nog niet klaar is met zijn personages. Het is wachten op zijn volgende boek en dat kan wat mij betreft niet snel genoeg komen.

Met ‘Fobie’ heeft de auteur weer bewezen een meester in spanning creëren te zijn.

Auteur: Wulf Dorn
Titel: Fobie
Genre: Thriller
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000332403
Aantal pagina’s: 330

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s