Rosamund Lupton – Zusje ****

Zusje

Beatrice Hemming woont met haar verloofde in New York. Als ze van haar moeder hoort dat haar zus Tess vermist wordt reist ze halsoverkop naar Londen waar haar zus en moeder wonen.
Beatrice gelooft niet dat haar zus vrijwillig verdwenen is. Tess is hoogzwanger en bovendien delen zij alles met elkaar. Zij zou het geweten hebben als haar zus weg zou gaan.
Al snel wordt duidelijk dat Tess dood is. De politie en hun moeder zijn overtuigd van zelfmoord, maar Beatrice gelooft dit niet. Zij denkt dat Tess vermoord is.
Beatrice zet alles op alles om dit te bewijzen en brengt daarmee haar eigen leven in gevaar.

In ‘Zusje’ neemt de auteur ons op boeiende wijze mee in het verhaal van twee zussen. Ze heeft een beeldende manier van schrijven. We lezen het verhaal uit het oogpunt van Beatrice. Zij schrijft in een brief aan haar zus wat er gebeurd is vanaf het moment van vermissing. Beetje bij beetje onthult zij op die manier waarom en hoe Tess is overleden.

Rosamund Lupton heeft een prachtige manier van schrijven. Het is geen thriller in klassieke zin. De spanningsopbouw zit hem in het afvragen wat er met Tess gebeurd is. Dit wordt heel gedoseerd prijsgegeven, zonder dat er sprake is van heftige beschrijvingen of het gevoel van op het puntje van je stoel zitten. De kracht zit hem in het meeleven met de hoofdpersoon Beatrice. We krijgen empathie voor haar en willen haar geloven en haar gelijk zien krijgen.
Er zijn een aantal potentiële verdachten, maar het blijft tot het einde gissen naar wat er gebeurd is en wie daarvoor verantwoordelijk is. Aan het einde van het boek volgt er een zeer interessante plotwending die je als lezer niet ziet aankomen.

‘Zusje’ is daarnaast ook een mooi verhaal wat gaat over familiebanden, verlies, naastenliefde en vergeving. Als actueel onderwerp wordt genetische manipulatie aangesneden en op een indrukwekkende manier verwerkt in het verhaal.

Met dit boek heeft Rosamund Lipton bewezen een goed in elkaar gezet en overtuigend verhaal te kunnen schrijven wat voor vele uurtjes leesplezier zorgt en naarmate het boek vordert steeds spannender wordt.

Auteur: Rosamund Lupton
Titel: Zusje
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022565339
Aantal pagina’s: 352

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s