Ingrid Oonincx – Sluipweg ****

Kaft Sluipweg

Tijdens de crematie van een vroegere vriend komt Gwen haar jeugdvrienden Patrick en Marcel weer tegen. Sinds een tragisch ongeluk, tien jaar geleden, delen zij een geheim wat er uiteindelijk voor zorgde dat een ieder zijn eigen weg is gegaan en ze elkaar uit het oog verloren zijn. Maar nu zij weer in elkaars leven zijn gebeuren er een aantal onverklaarbare en beangstigende dingen. Het is duidelijk dat iemand hun bang wil maken. Onrust en onderling wantrouwen is gezaaid. Om voor eens en altijd hun demonen achter zich te kunnen laten, vertrekken Gwen, Patrick en Marcel naar de Ardennen om over het verleden te praten en hun verantwoordelijkheden onder ogen te zien. Maar eenmaal daar zijn ze op zichzelf aangewezen en komt het tot een heftige confrontatie.

‘Sluipweg’ valt in eerste instantie op door het weinig aantal bladzijdes wat het boek telt. Maar Ingrid Oonincx laat ons zien dat je een prima thriller kan schrijven, met een goede plotopbouw en afwerking van het geheel, zonder dat daar een dik boek voor nodig is.

Gwen is getrouwd, maar niet gelukkig in haar huwelijk. Marcel heeft het boerenbedrijf van zijn vader overgenomen. En Patrick is de eigenaar van een bordeel. Niemand leidt het leven waarvan gedroomd werd. ‘Sluipweg’ gaat terug naar het verleden, zowel naar 1985 als naar 1995. Er wordt afwisselend over deze periodes geschreven. In het prille begin bestond de vriendengroep uit zeven personen, die zich de ‘Magnificant Seven’ noemde. Ieder had zijn eigen rol in de groep. We lezen over hun onderlinge verhoudingen, over hun dromen en over hoe er een tragisch einde komt aan de vriendschap.

Ingrid Oonincx diept de personages goed uit en heeft ze zo op papier gezet dat je bijna iedereen wel een beetje wantrouwt.
Het verhaal begint heel tam en met een aantal situaties die net even te toevallig en gemakkelijk zijn, wat goed uitkomt voor het verhaal, maar niet overtuigend is.
Maar naarmate het boek vordert wordt het echt heel spannend en dit blijft het ook tot het allerlaatste moment.
De ontwikkeling van het verhaal is enigszins voorspelbaar te noemen, zeker voor de regelmatige thrillerlezer, maar laat toch genoeg ruimte over tot gissen naar wie de dader is. Dit is namelijk tot het einde echt niet duidelijk.
‘Sluipweg’ is een kort, maar erg krachtig en beklemmend verhaal en staat garant voor een aantal uurtjes leesplezier.

Heb jij dit boek ook gelezen? Laat ons dan weten hoeveel sterren jij het boek zou geven!

Auteur: Ingrid Oonincx
Titel: Sluipweg
Genre: Thriller
Uitgeverij: House of Books
ISBN: 9789044336894
Aantal pagina’s: 256

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s