Rick Yancey – De vijfde golf *****

Kaft Vijfde golf

‘De vijfde golf’ is het eerste deel van een trilogie. We maken kennis met de zestienjarige Cassie. Buitenaardse wezens hebben miljarden mensen uitgeroeid en zijn hiermee nog niet klaar. Cassie heeft de eerste golven overleefd, een totale stroomuitval, een tsunami en een pestuitbraak. Op het moment dat het boek begint is de vierde golf gaande, niemand is meer te vertrouwen. De ouders van Cassie zijn overleden en haar broertje is door militairen meegenomen. Wat Cassie motiveert om door te gaan is de belofte aan haar broertje Sammy om hem te komen halen. Maar kan zij dit wel alleen?

Het mooie aan ‘De vijfde golf’ is dat het geen standaard alienverhaal is. Er komen geen marsmannetjes voorbij of grote mechanische monsters. Nee, Rick Yancey pakt dit heel verfijnd aan.

Het is één groot gevaarlijk avontuur wat Cassie meemaakt. Ze komt in allerlei penibele situaties terecht waar ze zich uit moet redden in de zoektocht naar haar broertje. Ze komt erachter dat het erg moeilijk is om alleen te kunnen overleven, eenzaamheid loert om de hoek. Er komen onderweg een aantal mensen op haar pad en we leven mee met haar innerlijke strijd tussen het wel en niet kunnen vertrouwen van anderen. Er wordt vanuit de ik-persoon verteld en we worden meegenomen in het heden en het verleden, de tijd voor en na de Aankomst.

Al snel wordt duidelijk dat de buitenaardse wezens onze aarde nodig hebben om zelf te kunnen overleven en dat maakt ze op een bepaalde manier ook afhankelijk van ons, wat Rick Yancey op een fantastische manier verwerkt heeft in het verhaal. Het boek is gelabeld als young adult, maar de volwassen lezer zal er ook zeker van genieten. Een leuke extra is dat er een flink portie droge humor voorbij komt in het boek.

‘De vijfde golf’ leest als een spectaculaire actiefilm. Het is dan ook niet gek dat de filmrechten al zijn verkocht. Het is te hopen dat de volgende twee delen snel geschreven zullen worden, zodat we niet te lang hoeven te wachten op het vervolg. Rick Yancey heeft met dit verhaal een bestseller geschreven die de vijf sterren meer dan waard is!

Heb jij dit boek ook gelezen? Laat ons dan weten hoeveel sterren jij het boek zou geven!

Auteur: Rick Yancey
Titel: De vijfde golf
Genre: Young Adult / Sciencefiction
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400502970
Aantal pagina’s: 336

Een gedachte over “Rick Yancey – De vijfde golf *****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s