Mary Higgins Clark – Zolang ze slaapt ***

Kaft Zolang ze slaapt

Hannah Connelly krijgt tot haar schrik te horen dat er midden in de nacht een explosie plaats heeft gevonden in het meubelbedrijf van haar familie en dat het helemaal is afgebrand. Hierbij is haar zus Kate zwaargewond geraakt en is er een ex-werknemer overleden. Al snel komt de politie er achter dat het geen ongeluk is geweest. Maar Kate ligt in coma en kan de zaak niet ophelderen. Wat deden zij ‘s nachts in het bedrijf?
De gebeurtenis van die nacht brengt een kettingreactie aan gebeurtenissen teweeg, die vele geheimen zullen blootleggen. Meerdere families raken betrokken bij de gevolgen van deze nacht. Hannah is vastbesloten alles tot op de bodem uit te zoeken.

Mary Higgins Clark (1927) heeft al 42 misdaadromans op haar naam staan. Alleen in Amerika zijn er al 80 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. ‘Zolang ze slaapt’ is haar nieuwste boek.

In ‘Zolang ze slaapt’ worden opvallend veel personen geïntroduceerd. De meerwaarde is niet altijd even duidelijk. Dit maakt ook dat lang niet alle personages goed uitgediept kunnen worden. Ook zorgt dit er voor dat het verhaal niet overal even soepel leest, omdat er soms teruggelezen moet worden. Centraal in dit boek staan een aantal families die allen heftige dingen hebben meegemaakt. We leven mee met hun angsten, verdriet, zorgen en onzekerheden. Mary Higgins Clark beschrijft dit in korte hoofdstukken en gebruikt simpele zinnen, wat erg prettig en vlot leest. De plot kenmerkt zich door een trage opbouw, er is weinig vaart in het verhaal. Hierdoor is het grootste deel van het boek niet echt spannend te noemen. Dit wordt in de laatste hoofdstukken overigens ruimschoots goed gemaakt, met de ene na de andere ontknoping en verrassende plotwendingen. Er worden meerdere verhaallijnen uitgezet, die zich zowel in het verleden als het heden afspelen. Uiteindelijk komt dit op een mooi afgewerkte manier samen tot een spannend einde. Maar het had beter gedoseerd mogen worden over het gehele boek.
Moord, familiegeheimen, chantage, opbloeiende liefde, het komt allemaal voorbij in het verhaal. ‘Zolang ze slaapt’ is geen hoogvlieger te noemen, maar is wel een aangenaam boek om te lezen.

Heb jij dit boek ook gelezen? Laat ons dan weten hoeveel sterren jij het boek zou geven!

Auteur: Mary Higgins Clark
Titel: Zolang ze slaapt
Genre: Misdaadroman
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021802367
Aantal pagina’s: 256

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s